U bent hier: Patiëntenvereniging

Patiëntenvereniging

 Huidpatiënten-Nederland

Huidpatiënten-Nederland behartigt de belangen van mensen met een huidziekte in het algemeen. Huidpatiënten-Nederland is de algemene vereniging; daaronder vallen verenigingen voor specifieke huidaandoeningen, zoals eczeem. Huidpatiënten –Nederland biedt kennis en informatie aan via de website en bundelt kennis en ervaring. Zo behartigt zij de belangen naar de overheid en politiek.

Meer informatie is te vinden op www.huidnederland.nl

Patiëntenplatform

Voor patiënten met netelroos is in juni 2015 een patiëntenplatform opgericht. Dat platform wil kennis en deskundigheid over netelroos bij elkaar brengen en verspreiden. Daarmee wil het platform bijdragen aan acceptatie van de aandoening en zorgen dat patiënten sneller een goede behandeling vinden. Ook wil dit platform bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

De website van dit platform is www.urticaria.nl.

Vereniging voor Hereditair Angio en Quincke’s Oedeem

Voor patiënten met angio-oedeem bestaat al een patiëntenvereniging: Vereniging voor Hereditair Angio en Quincke’s Oedeem. Op hun website www.hae-qe.nl vindt u veel informatie. De vereniging geeft informatie over de aandoening en biedt de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen via lotgenotencontact. Ook bevordert de vereniging wetenschappelijk onderzoek en volgt zij nieuwe medische ontwikkelingen.